Kunsten at være alene

Er du også ved at få økuller af lockdown pga. covid19/corona-smitte? Og søger du hjælp til selvhjælp for at forstå de udfordringer, du må stå igennem som et isoleret menneske?

I disse tider hvor man opfordres til at holde afstand, mange arbejder hjemme og alle sociale aktiviteter er sat på pause, kan man nemt føle sig ensom og isoleret. Har man lyst til at læse mere om ensomhedens væsen og de mekanismer, vi kan være underlagt, kan det være interessant at læse bogen ”Kunsten at være alene”. Peter Elsass er professor i klinisk psykologi ved Københavns Universitet og undersøger i bogen ”Kunsten at være alene” begrebet ensomhed og det at være alene i et historisk og videnskabeligt perspektiv. Der indgår mange citater fra verdenslitteraturen og eksempler på alene-tilværelsen gennem tiderne. Der arbejdes med den gode ensomhed på den ene side og den onde ensomhed på den anden side. Den livgivende, spirituelle ensomhed og den destruktive, sygdomsfremkaldende ensomhed. Bogen belyser begrebet fra historiske, psykologiske, religiøse og antropologiske perspektiver. Læs om eremitter, munke og oprindelige folk og få mange spændende eksempler fra de af verdenslitteraturens mestre, der har beskæftiget sig med begrebet.

Ensomhed og alenetid er både noget vi forsøger at undgå og noget vi stræber efter. Et livsvilkår nogle mestrer og dyrker mere end andre. Lige nu er verden, som vi kender den under lockdown på grund af smittefaren ved Covid19/ Corona virus. Vi tvinges til at agere anderledes og være mere isolerede og afskåret fra vores sædvanlige sociale cirkler. ”Kunsten at være alene” kan gøre dig klogere på den psykologiske virkning heraf.

Bogen findes som e-bog på e-reolen.

Anbefalet af Maria Björnsdóttir