Come all ye: The First ten years

Kometer på stjernehimlen

Folkrockens superband i deres absolutte glansperiode. Selv efter spotlyset er slukket, lyser Fairport Convention stadig op.

I anledning af 50 års-jubilæet udkommer dette 7 cd bokssæt. 121 numre, hvoraf de 55 ikke tidligere er udgivet. Og sikke en fest, versioner der ligner, og versioner man næsten ikke kan genkende. 
Og så de første 10 år – 1968-1978, hvor bandet spillede i superligaen, endog i forskellige lineups med musikere som Richard Thompson, Sandy Denny, Dave Swarbrick, Trevor Lucas, Dave Pegg, Ashley Hutchings, Simon Nicol m.fl. I starten med covernumre af Bob Dylan, Joni Mitchell, Leonard Cohen med flere, men i kulissen lurede folkemusikken, der da også hurtigt tog over i gruppens repertoire – og blev til folk-rocken. Den engelske folkrock. Mange andre bands fangede også bølgen, og lod sig inspirere af lyden. Og hvilke herlige melodier og numre. 13 albums blev det til i denne første 10 års-periode. LP’er som f.eks. Unhalfbricking, Liege & Leaf, Full House, Angel Delight og Rosie. Hvilke herlige plader, og så med dybe, dybe plovfurer i ungdommens land. I hvert fald får benene en rigtig stroppetur i takt til musikken. Efter denne 10 års glansperiode fik Dave Swarbrick tinnitus, og bandet måtte opgive musik-ævred i hvert fald for en tid..

 

Artikel fra Wikipedia

 

 

Materialer