Kamp til døden for distriktet

Fredensborg Bibliotekernes erhvervspraktikant Oskar Gade Pedersen anbefaler Hunger Games. Den handler om en pige som hedder Katniss, som tog pladsen i en stor kamp for sin lillesøster, hvor hun så skal kæmpe for, at hendes familie, som ikke har mange penge, kan få noget mere mad og drikke ting og komme et bedre sted hen.

Hunger Games er en serie af bøger, som mange kender til og mange folk kan lide. Den er nemlig meget god, fordi den fanger én hurtigt men også langsomt, så det ikke bare er BOOM og så er alt det gode væk, men den er lidt langsom, så man kommer ind og kender de fleste karakterer, før man kommer ind og hører alt det gode i bogen. Den er også meget god på grund af, at den kan læses af mange aldre fra cirka 11 år og op, og børn som normalt ikke er så vilde med at læse plejer at kunne lide den. Men den tager lidt tid, før man kommer ordentligt ind i den, men når man så kommer et godt stykke ind i den, er det en rigtig god bog.

Der er også gode karakterer til bogen, som passer godt til bogen og passer med de andre karakterer som Katniss, som er hovedpersonen i Hunger Games, og som er fra et sted der hedder Distrikt 11. Der er nemlig forskellige distrikter fra 11 til et sted, som hedder Capitol som er hovedstaden i Hunger Games. Der var også et tidspunkt hvor der var et Distrikt 12 men det blev udslettet af Capitol, og der siges at der ikke er flere overlevende der.

Men tilbage til det med de nuværende distrikter, som hver har et specifikt job, som deres distrikt styrer. I Distrikt 11 er det kulminerne, som skaffer kul til de andre distrikter og deres eget distrikt, men alligevel er Distrikt 11 stadig det fattigste distrikt, også selvom de skaffer sådan en vigtige ressource, så er de stadig rigtig fattige i forhold til de andre distrikter.

Som jeg skrev før er der også rigtig gode karakterer som hovedpersonen Katniss, som er en pige, som bliver valgt til en af Hunger Games, som er et årligt free for all kamp, hvor der vælges en dreng og en pige fra hvert distrikt, som så skal kæmpe mod hinanden for at se, hvem der vinder og som så bliver ført over til vinderbyen, hvor de kan bo, og hvor de får god mad og andre luksuriøse ting til dem og deres familie.

Men tilbage til karaktererne. Katniss skulle nemlig ikke være med i Hunger Games. Det var hendes søster, men hun tog pladsen for hende, og så går det til selve spillet, som bliver meget spændende til sidst.

 

Lån alle bøgerne