Mit liv som squash
Mit liv som squash

Indlevende Oscar-nomineret børnefilm for både børn og voksne

Filmen ”Mit liv som squash” er en af de mest rørende og herlige børnefilm, som jeg længe har set.

I filmen "Mit liv som Squash" følger vi drengen Squash. På grund af nogle uheldige omstændigheder ender Squash på børnehjemmet Springvandet. Det nye liv på børnehjemmet kræver en del tilvænning. Det er i starten vanskeligt og utrygt for Squash, men Squash danner hurtigt et bånd med børnene på børnehjemmet – og båndet bliver særligt stærkt til ”bøllen” Simon og den nye pige, Camille. Squash bliver forelsket i Camille, hvis ubehagelige tante truer med at fjerne hende fra børnehjemmet, men heldigvis er der hjælp at hente.

Alle børnene på børnehjemmet lider under én fælles byrde. De har haft en hård opvækst. De kæmper hver især med de ar, som livet alt for tidligt har pådraget dem. Filmen formår at behandle dette på fineste måde. Det er absolut ikke en tung film, tværtimod.  Det er en meget livsbekræftende og vedkommende film, der virkelig formår at skabe et tanke- og talerum mellem voksne og børn. Filmens store kunst er den humor, som præger filmen hele vejen igennem. Flere gange aktiveres lattermusklerne, og man sidder tilbage med en følelse af glæde og håb.

Filmen er stop-motion og emmer af fransk charme og finesse, så hvis du er voksen og eventuelt skal se den uden børn, så vælg den med fransk tale og danske undertekster! 
Jeg er kæmpe fan af denne film! Se den! 

Anbefalet af Cathrine Priis Rasmussen

Materialer