Hvad skal vidensformidler Ida #barelæse i sin ferie?

Bibliotekets vidensformidler, Ida Marie Winther Jensen, giver her sine anbefalinger til gode feriebøger med sommerfornemmelser.

Hvad glæder du dig til at læse i sommerferien?
I øjeblikket er jeg midt i en bølge af havlitteratur; Havbrevene af Siri Ranva Hjelm Jacobsen, Havbogen af Morten A. Strøksnes og Åleevangliet af Patrik Svensson. For mig smager det salte vand af sommer, og litteraturens blå oceaner vil jeg dykke endnu længere ned i over sommeren. Måske tiden er inde til at gå i krig med Moby Dick?  

Hvor skal du læse denne sommer?
Et skyggefuldt sted med solen filteret gennem trækronernes løv - gerne i en hængekøje.

Hvilken bog vil du anbefale andre at pakke med i feriekufferten?
Jeg vil anbefale Rachel Cusks Faye-trilogi. Det er en anderledes læseoplevelse uden en egentlig handling som sådan. Det er derimod relationerne og samtalerne mennesker imellem, der bærer bogen frem og tegner et rids af den gådefulde kvindelige hovedperson. Serien handler om ’menneskers rejse gennem hinanden’, som en anmelder smukt udtrykte det. Læs dem!

Dolly Aldertons Spøgelser er også en perfekt feriebog. Jeg kunne spejle mig i hendes beskrivelser af livet, kærligheds- og venindeforhold i de begivenhedsrige 30’ere, og den er en god blanding af tåkrummende humor og alvorstung realisme.