Forside Bogstavtyven
Forside Bogstavtyven

Humoristisk og sød billedbog til små bogstavelskere

16.07.18
Har du ligesom jeg et yderst skoleparat og bogstavinteresseret barn, så er Bogstavtyven af Maria Rørbæk helt sikkert noget for jer!
Anna vågner en dag og kan pludselig ikke sige ”A”. I stedet kommer der en ”U”-lyd ud af hendes mund, dér hvor hun ville have sagt ”A”. Og det er jo lidt et problem, når man hedder Anna og ens storebror hedder Anton. Og hvad med farfar? Og endnu værre; hvad når man gerne vil have noget agurk eller ananas eller avocado? Unnu og Unton. Furfur. Ugurk, Ununus, Uvocudo. Det bliver noget værre rod.
Heldigvis er Annas farfar klog, og han kender til et lille insekt, der suger bogstaver ud af børns ører om natten. Bogstavtyven. Snart får Anna, Anton og Farfar lagt en plan for, hvordan Anna skal få sine ”A’er” tilbage. Men planen er ikke uden farer, for hvad nu hvis Bogstavtyven stjæler endnu et bogstav i stedet for at aflevere Annas ”A’er” tilbage?
Bogstavtyven vil være et hit hos alle børn, der har fanget interesse for bogstaver, sprog og lyde. Hjemme hos os har vi efterhånden læst os igennem diverse ABC’er både på rim, sang, og hvad der ellers findes. Vi har også læst, set og lyttet til adskillige Hr. Skæg bøger, film og musik så mange gange, at vi efterhånden kan dem i søvne. Bogstavtyven er et friskt pust, der leger med bogstaver og lyde på en ny og sjov måde, udforsker sprogets univers og giver anledning til at tænke over og snakke om, hvor anderledes ord kan lyde, når blot ét bogstav skiftes ud. Og med et element af fjolleri, som ikke kan undgås med alle de sjove ord, der kommer ud af Annas mund, kan jeg garantere for et godt grin undervejs.
Materialer