Hemmeligheder der sætter sig spor…

23.11.17
At vokse op med alkoholmisbrug og svigt… og blive et helt menneske.

Indrømmet: jeg tog Lotus Turèlls bog med hjem af ren og skær nysgerrighed. Hvordan blev livet levet i denne kendte familie med de meget farverige, kunstneriske og spændende forældre. 
Hurtigt blev jeg dog draget ind i historien om Lotus´ opvækst, i det der nok kun udadtil var den perfekte kernefamilie. Uden at ”råbe” fortæller Lotus Turèll om livet i en familie, hvor der er højt til loftet, deadlines, teaterpremierer, rejser, men også om et massivt alkoholmisbrug fra faderen Dan’s side. 
Meget fint og med meget kærlighed mellem linjerne, fortælles der om at blive omsorgssvigtet uden at vide, hvad det er. Først som voksen kan Lotus finde ud af: jo jeg havde ret, der var noget galt! Lotus er meget tro og loyal overfor sine forældre. Hun elsker Dan og pige, som Lotus kalder sin mor. Hun påtager sig ansvaret for den gode stemning i familien. Prøver hele tiden at forstå: Hvorfor går far på værtshus og lader lille Lotus blive alene hjemme? Hvorfor rejser pige væk og lader Lotus være alene med far? 
Som teenager og voksen: mødet med de ”almindelige” familier, vennerne, Dan’s sygdom og død. Tabet, sorgen og skylden. Der er udgivet mange bøger om ”barndommen”, der har været fyldt med svigt, vold, mishandling m.m. 
Denne bog adskiller sig ved at fokusere på, hvor store konsekvenser, de ”stille” svigt, som ingen lægger mærke til, kan have for sindet resten af livet. Bogens sidste del er en ”Erfaringsguide”/selvhjælpsbog, hvor Lotus Turèll ud fra egne erfaringer med terapi m.m. giver gode råd videre. 
En fin og også modig bog.

 

Materialer