Grav og find guld

Steeleye Span’s første plader var mere folk end folkrock, men de skal tilgives, for der er strøet guldklumper i sammenplantningen her.

Steeleye Spans 3 første plader under plademærket Castle( Hark!the Village wait; Please to see the King; Ten Man Mop or Reservoir Butler Rides Again) restaureret og forsynet med et par bonus numre fra perioden.

Historien kort – Ashley Hutchings forlader Fairport Convention i 1969, og danner efterfølgende Steeleye Span sammen med duoen Tim Hart og Maddy Prior og med ægteparret Gay og Terri Woods. Ægteparret Woods forlader gruppen efter første LP, så på de næste 2 hopper Martin Carthy og Peter Knight ind istedet. 

De endnu senere LP’er under plademærket Chrysalis er de mest kendte med gruppen. I denne periode optræder de ofte live som opvarmning for både Fairport og Jethro Tull(som ofte lånte musikere hos hinanden ved sygdom og …). Castle LP’erne er mere folk-traditionelle, end de senere fra Chrysalis, hvor elementer fra rock og blues trænger sig på. Men bandets senere storhed fornægter sig ikke i disse tidlige plader, de sangmæssige kvaliteter træder unægtelig frem. Her er stof at hente fra folkrockens glansperiode i de tidlige 70ere, især måske for dem af os, der husker så langt tilbage med eller uden dementielle tilbøjeligheder. 

For hvad enten musikken er ny eller gammel, så glæd jer over, at den er restaureret og så at sige hældt på nye flasker, og har en dejlig rund smag af ”dengang”, som smager af mere.

 

Materialer