Forside: From the fires
Forside: From the fires

Genfødt – ungdommens kilde fundet

20.12.18
For de gamle som faldt, er der ny overalt. Også musikalsk.

Greta Van Fleet er en anakronistisk åbenbaring af de store. De 3 Kiszka brødre Sam, Josh & Jake samt trommeslager Wagner har siden 2012 fintunet motoren i Greta Van Fleet i og fra området omkring Frankenmuth, Michigan. Og ud af motorrummet er kommet.. Led Zeppelin..genfødt i skikkelse af 20-23 årige brødre i Greta Van Fleet.

 Josh Kiszka synger i samme toneleje som Robert Plant, og bror Jake river i guitaren som en genfødt Jimmy Page. Fantastisk. Lyt til singleudspillet ”Safari song”, der er ingen tvivl, det er ligesom et af de tidlige Led Zeppelin numre. Jeg er fan. Og for ikke at gøre min idoldyrkelse mindre, har de også taget et par af mine yndlingsnumre med i repertoiret. Nemlig Sam Cooke nummeret ”A change is gonna come”(1964), og derudover ikke mindst Fairport Convention nummeret ”Meet on the ledge”(1968) - et af Richard Thompsons fantastiske numre, skattet af samtiden og holdt i live af gamle sure stødere som undertegnede, men nu har vi altså fået selskab af ungdommen, jeg bøjer mig dybt i støvet.

Talentfuld Blues rock fra øverste skuffe. Led Zeppelin har holdt på pladsen ved siden af dem i en evighed.. men nu er den optaget. Så er det bare om det bliver ”great again”?

Materialer