Coming home
Coming home

Forever young i 1960’erne

Soulmusikken har fået en renaissance, og Leon Bridges har fundet formlen på et sugerør, der rækker ned i 60’ernes ursuppe.

 
En af årets gode overraskelser er Leon Bridges, der med sin debutplade bringer os tilbage til 1960ernes soul. Tiden er indfanget og så at sige hældt på flaske. Stilen er de stramme satin-bukser og de lidt akavede 60er bevægelser, forestiller jeg mig. 
Swim the Mississippi for at bedåre den udkårne er en velkendt frase i soulmusikken eller gospelsangens ditto(River of Jordan). Han trækker veksler på datidens soulkunstnere, først og fremmest Sam Cooke, men også Marvin Gaye og Otis Redding blandt andre. Leon Bridges tilfører sangene, hvor der synges om hjerte og smerte selvfølgelig, en stor troværdighed. Stemmen er skabt til sange som disse, selvom inspirationen kommer fra 60ernes soul, er der ikke slækket på nutidens ambitioner. 
Et nummer som ”Better man” indkapsler tid og rum. Det er musik for min egen aldersgruppe, men jeg tror faktisk, at den vil vinde territorier blandt nutidens unge. Tidsånden er ikke imod udgivelsen – soulsounden går sin sejrsgang kloden rundt. Endnu engang..DooWob..bare se på de højtaljede bukser. Der er endnu engang håb for os med de stilige maver!

 

Materialer