Forside: Blues in my blood
Forside: Blues in my blood

Fætter-kusinefest i sumpen

Gedigen sumpdeltarock/blues med trænet jazz-sangerinde og upcoming sanger og guitarist.

Måske årets dejligste overraskelse og lige til hjertekulen. Dampende Louisiana sydstatsblues/rock med et par streger af gospel og jazz.

Tiffany Pollack besidder virkelig en kraftfuld, dirrende jazzet og blues’et stemme, der selv på afstand brænder igennem æteren. Kombineret med Eric Johansons eminente guiterspil er der ikke et øje tørt i sangforeningen. Historien bag deres samarbejde er bemærkelsesværdig. Tiffany Pollack var og er en etableret jazzvokalist, og Eric Johanson en ”rising star” både som sanger og som blues- og rockguitarist.

Tiffany blev bortadopteret som spæd, men som 25-årig opsøgte hun sin biologiske mor. I hendes og moderens samtaler kom det for dagen, at hun og Eric var fætter/kusine, og begge kusinemødre opfordrede dem efterfølgende til et samarbejde. Det er da rørende.

Sammen har de så skrevet de fleste sange og melodier med undtagelse af Joni Mitchells ”River” og Pete Seegers ”If I had a Hammer” . Hovednummeret ”Blues in my blood” er i mine ører højdespringeren. Sangen tager udgangspunkt i Tiffanys egen adoptionshistorie og fortæller om baggrunden herfor. Skønt, skønt langsomt bluesnummer, som sammen med det elektriske uptempo bluesnummer ”Keep it simple” danner en solid rygrad på cd’en. En fantastisk velproduceret udgivelse på alle måder.

Sydende skøn fætter-kusine fest, helle for at blive indbudt til den, slægtskab eller ej..