En sjov bog fra serien Morgenthalers dyrefabler – pisselet at læse

22.12.20
Egernet John skal samle forråd til vinteren og leder også efter en kæreste. Han møder fluen Mogens, fisken Vivaldi og fuglen Sonja. Undervejs sker mange skøre ting, men til sidst finder han en kæreste, der også hedder Sonja.

John er et egern, han er en rigtig flink fyr med en stor orangerød busket hale og nogle fine tænder. John har brugt hele efteråret på at samle nødder, så han kan klare sig gennem vinteren uden at sulte, og han har samlet rigtig mange nødder, så mange at han sagtens kunne dele med andre. 
Historien starter en smuk efterårsdag. Solen står lavt på himlen. Han sidder og tænker på, at han godt kunne tænke sig en kone og måske en familie, som han kunne hygge sig med i de mørke vinterdage. De kunne spille Kalaha med de mange nøddeskaller eller lege gæt og grimasser.
Imens John sidder og tænker på kone og familie, hører han en summen. Det er fluen Mogens, som kommer flyvende. Mogens er meget træt, for han tør ikke lande i frygt for, at nogen vil smække ham med en avis eller nogen vil spise ham. John lover Mogens ikke at spise ham, og derefter lander Mogens på hovedet af John og falder straks i søvn. Efter nogen tid bliver John træt af at have Mogens sovende på hovedet og forsøger på flere forskellige måder at vække Mogens. Det ender med, at John stikker hovedet ned i en skovsø, og det er på den måde, John møder gedden Vincent. Derefter sker der en masse mærkelige ting, og de møder flere forskellige dyr. Men historien har selvfølgelig en lykkelig slutning.

Bogen er en del af Anders Morgenthalers Dyrefabler – pisselet at læse.
Den har en masse sjove illustrationer af Anders Morgenthaler.

Den egner sig til børn fra 8 år