En barndom blandt wanabee superhelte, dumme skolelærere og kontante tandlæger.

03.01.22
Akissi-Superhelt i gips er en super charmerende og underholdene tegneserie, skrevet af Margueritte Abouet og tegnet af Mathieu Sapin. Akissi tager udgangspunkt i Margueritte Abouets oplevelser fra barndommen i Elfenbenskysten.

Akissi-Superhelt i gips består af syv korte historier, der både kan læses samlet eller uafhængigt af hinanden. 
I historierne kan man både få at vide, hvordan det går, når Akissis bedste ven Edmond vil være som superhelten Spectreman, hvilket inbefatter at kunne flyve...og falde ned, eller når samme Edmond udøver sine superkræfter på læreren i skolen. Klassen bliver bedt om at nævne de husdyr, man kan have. Lærerens begrænsede udsyn rækker kun til hund og kat, men Edmond foreslår, at mus, fluer, kakerlakker og aber også er husdyr, de har dem jo i huset.  Resultat: Læreren giver Edmond smæk med spanskrøret, og Akissi med, fordi hun støtter ham i synspunktet. Og så må Edmond jo hævne sig...

Tonen i Akissi er humoristisk på en måde så både børn og voksne kan være med. Det er ikke sikkert, man altid griner af det samme, men man griner. Mathieu Sapins løse, men præcise streg passer perfekt til Abouets ditto sprog. Akissi er en virkelig god tegneserie for børn i alderen 6-12 år og de voksne kan sagtens læse med.
Samtidig falder Akissi  fint i tråd med andre udgivelser på et børnemarked for tegneserier, som er i hastig forandring i disse år. Læsere af Sabine Lemire og Rasmus Bregnhøis Mira og Kim Fupz Aakesons og samme Bregnhøis Mogens og Mohdi, vil med stor sandsynlighed også sætte pris på Akissi – En superhelt i gips.