Du vil aldrig se på Liseleje med samme øjne igen

Liseleje er sådan en hyggelig lille ferieby – man tænker på lange sommerdage med store vaffelis, sandklitter og blåt hav. Men i Ane Riels bog er der også en anden mere dyster side.
 
En af de fastboende i den hyggelige ferieby Liseleje, den midaldrende Judith, har en nærmest sygelig trang til at behage og være populær. Den noble kagebagende dame kan for eksempel ikke affinde sig med postbuddets manglende opmærksomhed, og hun udtænker snedige planer for at opnå den. Tilmed har hun en skjult dagsorden, da hun inviterer tre alkoholikere, der holder til i parken, hjem til middag. 
 
I løbet af romanen afsløres baggrunden for Judiths overdrevne trang til at behage og at opnå anerkendelse. Efterhånden afsløres det også, hvad hun skal med de tre drankere.
 
Ane Riel har en morsom og vittig pen. Men den er også lidt ond. Hendes portrætter af Judith og de tre alkoholikere er fine og skarpe. Selvom man efterhånden aner en del af Judiths hemmelighed og skjulte dagsordener, så er der alligevel også en del overraskelser.
 
Det ville være synd at røbe slutningen – kun kan jeg sige, at den er både overraskende, morsom, uhyggelig og makaber. Rigtig god fornøjelse!
 
Af Lisa Juhler
Materialer