Forside: Ghost River
Forside: Ghost River

Dryp, dryp .. blod under broen

Westernstemning med danske BlackieBlueBird giver stof til eftertanke og ”gåsehud” til ørelapperne.

Duoen BlackieBlueBird bestående af Heidi Lindahl og Nils Lassen har begået en eminent og inciterende debutcd. Drømmepop fra øverste indie-skuffe. Heidi Lindahl står helt ene for sang og kor, og det gør hun fantastisk. Og det samme må siges om Nils Lassen, der står for resten - sangskrivning, alle strengeinstrumenter, såsom mandolin, bas, guitar, harpe og steel-guitar m.m.
Melodierne står stærkt, alle numre kunne begå sig i diverse film som stemningsskabende underlægningsmusik. Teksterne indeholder, lidt i modstrid til den fuldstændig stressløse musik, megen drama både på ydre som på de indre linjer. Lyttede man ikke på teksten kunne den sagtens kombineres med strandstol, fødderne i vandet og i hånden en svalende drik. Ellers er det mest westernstemningen ,man falder for sådan generelt, ikke underligt at ”Ghost River” sammenlignes med Nick Caves ”Murder Ballads”. Ikke den værste sammenligning. Høj standard at skulle leve op til, men BlackieBlueBird består på alle planer med kryds og slange.
Skulle jeg fremhæve et af numrene fra denne i sandhed vemodige cd, må det blive ”Blood under the Bridge”, om det at være tiltrukket og frastødt på samme tid af sit hjertes udkårne. Forgotten, not forgiven… its blood under the bridge..
 

Materialer