"Det kolde Hawaii" af Telestjernen & Manden De Kaldte Lefty

Telestjernen & Manden De Kaldte Lefty har begået en originalitet i genialt samarbejde.

Jeg kan ikke mindes at have hverken set eller hørt om den slags før. Selvom de ligner noget at det mest moderne, man kan opdrive, er de det faktisk slet ikke.

Røverhistorier og mærkværdige rim er, hvad der strømmer ud af højtaleren, når der trykkes play på 2Det Kolde Hawaii" fra Telestjernen & Manden De Kaldte Lefty. Umiddelbart virker det en anelse påtaget at synge og rime på dansk med syrede billeder og en storbyagtig poesi, men når man lytter efter, er det jo ikke så storbyagtigt, at det gør noget. Det handler nemlig om Klitmøller... De syrede billeder bliver hængende, og historierne er om lokale legender samt folk og deres gøren og laden.
 
At sprogene blandes fungerer egentlig godt, og det fremstår faktisk originalt. Ligeså gør instrumenteringen på pladen generelt, og de første to numre "Grønt Flag" og "Det kolde Hawaii" er ret originale, og det er stærkt gået i disse folk og country-revival tider. "Det Kolde Hawaii" er samtidig dejligt gyngende og syng-med-agtig efter andet lyt.
 
Pladen er delt over i to, første del er med sang og anden halvdel er instrumental. Det bliver det ikke dårligere af, men mere mærkværdigt. Jeg har ikke hverken set eller hørt den kombination før. Instrumentaldelen er surf-musik, meget passende når emnet er (det kolde) Hawaii. Hele denne del er glimrende og noget af en kontrast til første halvdel. Surf-numrene er i det hele taget godt sat sammen, og koblet med numrenes titler er det også humoristisk, om det vil det eller ej.
 
Materialer