Crosby, Stills, Nash & Young: CSNY 1974

En lidt selvmodsigende udgivelse, idet den omhandler den legendariske genforenings- og livetour i 30 amerikanske arena-koncerter plus Wembley koncerten på den side af det store vand.

Bandet var egentlig dannet i slutningen af tresserne, som en supertrio med Davis Crosby fra The Byrds, Stephen Stills fra Buffalo Springfield og Graham Nash fra The Hollies, med den periodevise tilføjelse Neil Young. Denne konstellation har i mine øjne og ører altid været den bedste for bandets fantastiske vokalharmonier med den flerstemmige vellyd. Nå, tilbage til touren. Den blev også kaldt for ”The Doom Tour” og ”a pile of shit” touren, hvor indtaget af alkohol, kokain og groupies efter sigende var på højde med bandets eget nervøse forventningspres. Bokssættet er uhomoget i forhold til liveklassikeren ”Four way Street” fra 1971, men mindst ligeså levende og givende. Boksen er, med de 40 ikke tidligere udgivne live-numre, opdelt i 3 cd’ere. Første cd er elektrisk, anden cd akustisk - opdelt i duo og trio konstellationer. På tredje cd er bandet igen helt og elektrisk. DVD’en indeholder optagelser fra USA og England, hvor bandet viser, hvor uretfærdig eftertiden kan være. I hvert fald viser optagelserne et glad og understøttende band-miljø med sammenhold. Med numre som Deja-vu, Our house, Teach your children, Wooden Ships og Almost cut my hair, viser boksen bandets storhed og klasse.

Hold nu op, hvor heldig har man lige været her i livet – at få lov til at have været ung i denne halvfjerdser tidslomme, hvor hverken alkohol, tobak - med eller uden fnis i, politisk stillingtagen eller sex endnu var særlige problematiske størrelser.
 

Materialer