Bøger og tekster omkring Corona

Børnebibliotekaren har her samlet links, bøger og tekster omkring Corona. Disse materialer kan give dit barn svar på spørgsmål og forhåbentlig skabe en større forståelse for den nuværende situation.

Billedbog: “Hej” af Manuela Molina Cruz. 
Her er en billedbog om Corona-virus, som kan læses online. Den fortæller om, hvad Corona-virus er, og hvordan man undgår smitte. Og nok så vigtigt hjælper den læseren med at sætte ord på den bekymring, vi har. Hvis børn hører om nogen, som dør af sygdommen, er det andre bøger, man skal have fat i, for "Hej"s budskab er, at børn ikke skal bekymre sig, da de voksne nok skal tage sig af barnet og af at bekæmpe virussen. Læs her. 

Fagbog af Ina Fischer Andersen
Bogen er lavet i to udgaver med hhv. lix 18 og 24. Den fortæller bl.a. børnene, hvorfor de skal blive hjemme fra skole. Den kan læses her med unilogin. 

Fagbog: ”Ansvar” af Anette Prehn
Hvad ville konsekvenserne være, hvis mennesker ikke var klar til at tage ansvar for at begrænse udbredelsen af corona-virus? Hvad nu, hvis mange (eller bare en del) havde lukket ører og øjne, og undladt at handle ansvarligt? Det er bare nogle af de spørgsmål, som følger med "Ansvar", den nyeste bog fra Anette Prehn. Køb og læs om bogen her og hent det tilhørende refleksionsark her. 

Børneavisen
Børneavisen er spændende og aktuel nyhedsformidling for børn, og de har pt. gjort deres artikler og andet indhold omhandlende coronavirus frit tilgængeligt for alle børn. Se her. 

Børnenes pressemøde 
Statsminister Mette Frederiksen svarer på spørgsmål fra børn omkring Coronavirussen.
Se det lige her. 

Faktalink
Faktalink er en samling artikler om samfundsrelevante og historiske emner. Denne Corona-artikel er henvendt til mellemtrinet, og den hele kan læses med uni- eller bibliotekslogin. Se her. 

Af Sofie Ussing Olsen