Brætspilsdag
Brætspilsdag

BIDT AF BRÆTSPIL?

- Ellers kan du blive det! Ved Fredensborg Bibliotekerne er vi nu begyndt at udlåne brætspil i hele 14 dage ad gangen. Vi har spil til både små og store, og det behøver slet ikke tage lang tid at lære et nyt spil at kende. Det er super underholdning i sommerhuset eller på de regnfulde dage derhjemme

Her er et lille udvalg, men se også her:

Bang! (fra 8 år, 4 – 7 spillere)
Der er spaghetti-western på menuen, når I hiver Bang! frem. Spillet er et relativt simpelt kortspil, hvor alle spillerne får tildelt forskellige roller. En spiller bliver sherif, en anden kan være hans vicesherif mens resten er banditter eller forrædere. Sheriffen skal gætte, hvem der er banditter, og så skyde dem, mens banditterne skal besejre sheriffen. Men det er lettere sagt end gjort, og man kan hurtigt blive skudt i ryggen af sin nærmeste allierede!

Flamme Rouge (fra 8 år, 2 – 4 spillere)
Her er et spil, som kan nydes af bade cykelfans og folk, der bare gerne vil have fingrene i et fremragende og underholdende spil. Hver spiller styrer to ryttere – den ene er en arbejdsom gut, som kan holde tempoet højt, mens den anden er en sprinter. Spillet har et væld af forskellige baner, fra de flade etaper til de store bjerge. Ved hjælp af forskellige kort skal man forsøge at spare på kræfterne, lægge sig på hjul hos modstanderne og gå i udbrud på de helt rigtige tidspunkter. Flamme Rouge formår virkelig at overføre taktikken fra rigtig cykelsport til et brætspil, så man næsten føler sig som en rigtig holdejer. 

King of Tokyo (fra 8 år, 2-6 spillere)
Har du en lille Godzilla i maven? Drømmer du om hærge i Tokyo? Så giver King of Tokyo dig nu muligheden! Her kan I være 2 – 6 spillere, som hver især får deres eget monster til at hærge byen med. Men pas på – når du bevæger dig ind i Tokyo, er du nemlig et let offer for angreb fra alle de andre monstre, som vil få dig ned med nakken. Intenst og rimelig simpelt terningspil. 

Patchwork (fra 8 år, 2 spillere)
Skal det være lidt mere roligt end monstre eller cowboys? Hvad så med at lave et patchwork-tæppe? Det lyder måske som om det bliver en tand for kedeligt – men der tager du fejl. Der er masser af strategiske overvejelser, når du nærmest skal spille Tetris med dine små kludestykker, samtidig med at du kan ødelægge din modstanders patchwork. Det kan være svært at finde et brætspil, som fungerer godt for kun to personer, men patchwork er netop designet til at blive spillet af kun to, og det fungerer fremragende. 

Co-Mix (fra 8 år, 3 – 10 spillere)
Co-Mix er et meget anderledes brætspil, hvor din kreativitet og fortællelyst kommer i højsædet. Alle spillere bliver udstyret med forskellige billeder, rammen til en tegneserie og en titel på en tegneseriefortælling – nu er det bare op til spillerne at arrangere deres billeder, så de giver mening og fortælle en fed historie ud fra det. Vil du fortælle en dyster noir-historie? En superheltehistorie? Det er op til dig! Historierne bliver anmeldt af de andre spillere – og vinderen er den bedst anmeldte 
historie.

Love Letter (fra 8 år, 2 – 4 spillere)
Lad dig ikke snyde af, at spillet hedder love letter og har en romantisk forside! Love Letter er et fremragende lille kortspil, hvor det handler om at komme så tæt på prinsessen som muligt ved slutningen af hver runde. Men man skal passe på, for de andre spillere kan ødelægge ens planer med deres kort. Hvert kort repræsenterer en persons omkring prinsessen, og de har alle deres unikke evner. Bruger du en præst, kan du se en af dine modstanderes kort, har du en bonde kan du gætte en modstanders kort og smide dem ud af runden. Pludselig er spillet en hektisk kamp om at angribe de andre spillere og komme af med de farlige kort inden man bliver smidt ud. Det er lynhurtigt at lære, hurtigt at spille og hurtigt at blive helt bidt af, så man bare liiige skal nuppe en ekstra runde. 

Anbefalet af Mikkel Meyer

Materialer