Because I'm irresistible

03.02.21
”Because I'm irresistible”, siger titelhovedpersonen Laura Dean til sin kommende kæreste Freddy og viser sig i sin bedste profil med et charmerende smil. Laura er på en måde dårlige nyheder for Freddy, men bliver for Freddy også omdrejningspunktet i en vigtig erkendelsesproces.

Hvad gør man, når ens kæreste bliver ved med at slå op med en, sådan nærmest pr. refleks, når det nu er belejligt. Enten fordi hun skal på ferie, er pludseligt tiltrukket af det andet køn, eller bare er helt alm. utro, og så i øvrigt livestreamer utroskaben til venner og bekendte, som man nu gør i det 21. århundrede. Dette er hovedtemaet i Mariko Tamakis (forfatter) og Rosemary Valero-O'Connells (tegner) tegneserie fra 2019. 
Hovedpersonen Freddy (forkortelse af Frederica) er til piger, og det er heldigvis ikke noget problem, hverken for Freddy, hendes forældre eller venner. Så tegneserien handler ikke om den problematik. Det er faktisk befriende, at den eksempelvis ligesom tidligere anbefalet her på siden, Tillie Waldens tegneserie ”On a Sunbeam”, ikke problematiserer homoseksuelle forhold, men blot lader hovedpersonerne være, som de nu er, og på den måde også lykkes med at sige noget helt alment om kærlighedsforhold, venskaber etc., som de fleste kan relatere til. 
Det med at slå op, og ikke lægge mere i kærlighedsforholdet end titelhovedpersonen Laura gør, siger selvfølgelig meget om hende. En glattere og mere overfladisk selvfed ål end Laura Dean, er det længe siden, jeg er stødt på i fiktionens verden, selv om der også kan spejdes nogle grunde til, hun er, som hun er. Men gennem det ustabile forhold beskrives især Freddy og hendes kvaler på finurlig vis, men også hendes gode veninde Dood og deres venskab beskrives troværdigt i lyset af Lauras evige slåen op og Freddys tilgivelse, når Laura lader som ingenting og starter forholdet på ny.

Forfatteren Mariko Tamaki er også blevet udgivet på dansk med den melankolske og stemningsfulde tegneserie ”Den her sommer”, fremragende  tegnet af hendes søster Jillian Tamaki.
Tegneren Rosemary Valero-O'Connell er jeg ikke stødt på før, men hendes meget glatte, men udtryksfulde tegnestil passer på mange måder godt til en moderne kærlighedshistorie. Et lille minus kan være, at Rosemary Valero O'Connell er god til at tegne unge mennesker, men når det kommer til f.eks. Freddys forældre, som jo bør være ældre end Freddy, kan det være lidt svært at se, at det faktisk er tilfældet. Teenagere med rynker og skægstubbe gør i hvert fald ikke tricket for mig.
”Laura Dean Keeps Breaking Up with Me” foregår i Californien i USA i et amerikansk skole/ungdomsmiljø (highschool), så alt er helt moderne og lidt gammeldags, som det kun kan være i Guds eget land, men det går nu nok, når historien er god.

”Laura Dean Keeps Breaking Up with Me” er endnu ikke udgivet på dansk, men den kan læses på engelsk på e-Reolen Global.
Den i anbefalingen omtalte ”Den her sommer” kan lånes fysisk fra biblioteket, men også lånes på e-Reolen Global, hvor titlen er ”This one Summer”