Forside:.Barsk start på ny fantasyserie

Barsk start på ny fantasyserie

Spændende start på en fantasyserie, som ikke er for sarte sjæle.

Laia lever på bunden af samfundet sammen med sin bror Darin og sine bedsteforældre. De er lærde, og i Imperiet er det forbudt at kunne læse og skrive. Darin har hemmeligheder, og en aften resulterer det i besøg af Maskerne, som brutalt slår bedsteforældrene ihjel og tager Darin med til fængslet. Det lykkes Laia at flygte, men hvad kan hun stille op mod Imperiet, og hvordan kan hun få Darin befriet? På militærakademiet lever Elias, som sammen med sin bedste ven og eneste kvinde blandt kadetterne netop er ved at færdiggøre sin uddannelse som Maske. Det er en barsk uddannelse, og Elias hader alt hvad militærakademiet og Maskerne står for, så han forbereder det næsten umulige: at flygte fra Imperiet og hele dets forfærdelige styre, som bygger på frygt og brutalitet.
Hvert andet kapitel skildrer Laia´s liv, og hvert andet Elias`; en fortællemåde, som jeg vældig godt kan lide, fordi man som læser holdes i evig spænding efter at vide, hvordan det nu går ”den anden hovedperson”. Undervejs møder de kortvarigt hinanden, og på grund af Laia er Elias lige ved at sætte sin plan over styr.
Bogen er meget spændende – begge hovedpersoners mål synes nærmest umulige, da styret har øjne allevegne. Man vender nervøst side efter side – bange for hvem der nu har mistanke til Laia og Elias, og hvad den mistanke måske vil koste dem eller de personer, som er deres venner – for Imperiet skåner ingen.
Eneste minus : næste bog i serien forventes først til efteråret 2016 – på engelsk!

Af Nanke Linstow

Materialer