Alsidighed, dit navn er Meryl Streep

Oplev Meryl Streep som rocksanger i glimrende drama om at rette op på fortidens synder.

Man kan vist efterhånden godt konstatere, at der ikke er nogen grænser for, hvilke roller man kan sætte Meryl Streep til at spille. Hun boltrer sig lige ubesværet som alt fra engelsk premierminister til heks, og nu kan hun også opleves som halvafdanket rocksanger i dramaet Ricki and the Flash. Og jo, hun synger efter alt at dømme selv, så det kan hun altså også.
Filmen handler i al enkelthed om Linda, som for mange år siden forlod mand og børn for at blive rockstjerne. Stjerne blev hun ikke, men hun ernærer sig som frontfigur i et upåagtet barband. Da hendes voksne datter går ned med flaget efter en skilsmisse, må Linda imidlertid rejse tilbage og se fortiden i øjnene.  Det kommer der selvfølgelig megen dramatik og tænders gnidsel ud af, for Linda er af gode grunde ikke specielt populær hos børn, eksmand og eksmandens nye kone.
Ricki and the the Flash vil næppe gå over i filmhistorien som det største mesterværk, Meryl Streep har medvirket i, men det er en rigtig hyggefilm, som de fleste vil kunne nyde en søndag aften. Det er et godt gedigent drama og også med humoristiske anstrøg, ikke mindst i skildringen af det amerikanske barbandmiljø. Her ser man blandt andet firserrockikonet Rick Springfield som guitarist og Lindas kæreste, ligesom man i baggrunden øjner den legendariske bassist Rick Rosas, som døde for nylig. Og nu vi er ved skuespillerne, så bliver Lindas datter Julie spillet af Meryl Streeps egen datter Mamie Gummer.
Så hvis du har lyst til at se Meryl Streep som rå rocksanger i et fint lille drama, er der ikke meget at betænke sig på. Og bagefter kan du passende begynde at glæde dig til at se Meryl Streep i en diametral modsat rolle som affekteret diva i den fremragende Florence Foster Jenkins, som netop har spillet i biograferne, og som vi garanteret køber på DVD, når den tid kommer. 

 

Materialer