The hate u give
The hate u give

Absolut en af de vigtigste YA udgivelser i 2017!

The Hate U Give er en af de slags bøger, der vil sidde i kroppen på dig længe efter, du har læst den.

Den 16 årige Star er delt imellem to verdener. Hun har sin ghetto baggrund, men er også en del af et mere blankpoleret miljø på sin private skole udenfor ghettoen. Det er en kontrastfyldt sort og hvid verden, som Star prøver at navigere rundt i. Stars verden braser imidlertid sammen, da hendes barndomsven Khalil bliver skudt af en hvid politimand lige foran hendes øjne. Politimanden skyder Khalil med påstanden om, at Khalil var truende, men Star kan langt fra genkende politimandens historie. Det starter en kamp for retfærdighed for Khalil.    

”The hate U give” af Angie Thomas er en yderst relevant historie om racediskrimination og politivold i USA, men det er samtidig også en historie om identitet og mod; at turde stå ved sig selv. Star bevæger sig rundt i en verden med bander, gadevold, familiesammenhold, fordomme, usikkerhed, kærlighed og had. Men Star er stærk, hendes forældre er ressourcestærke på værdier, og vi lærer, at der i denne verden bare er kampe, man bare ikke kan undse sig – og det er Star et yderst inspirerende eksempel på. 

Det er en yderst velskreven og samfundsrelevant YA-bog, som giver håb – trods problemer og realiteternes barske omstændigheder. Man læser den, og man bliver efterladt lidt klogere. 

Anbefalet af Cathrine Priis Rasmussen

Materialer