3 historiske romaner for større børn og unge

25.05.23
I ungdomslitteraturen er der guld at finde indenfor genren historiske romaner.

Her er det også muligt at finde op til flere eksempler på romaner, hvor historie blandes med fantasy, hvilket tilføjer lidt mere magi og fart over feltet. Derudover er tegneserier og graphic novels yderst populære og det gælder ikke mindst den historiske genre, der formidler begivenheder og personer med særlig fokus på det visuelle univers.

Børnekulturformidler Ninna anbefaler her 3 eksempler på bøger med afsæt i historien, som børn fra 13 år kan dykke ned i.

 

Historien om en nationalhelt:

Vi følger Holger fra han som ung mand rejser til Frankrig til han vender retur som nationalhelt og steder til hvile i Kronborgs kasematter, hvor sagnet siger, at han vil vågne den dag Danmark er i nød. 

Virkelig flot tegneserie, der formidler en klassisk historisk myte på en nyskabende og original måde. Perfekt læsning som afveksling til det mere teksttunge for større børn, unge og voksne.

 

 

Napoleon med et twist af magi: 

Danskerne frygter den franske hær, der hurtigt æder sig vej igennem Europa. Men Ella og hendes gruppe af venner er klar med et nyt - og ikke mindst magisk - våben, der med blod fra de såkalde koldblodsdyr, skal vinde krigen. 

Spændende, anderledes og nytænkende blanding af historie og fantasy for læsere fra 14 år.

 

 

Actionfyldt tidsrejse: 

Tre drenge fra hver deres tidsalder danner tilsammen gruppen "Time Riders", der har til opgave at rejse tilbage i tiden og ændre historiens gang. Vi følger dem på rejsen tilbage til både 9/11 og Hitler, men historien er ikke kun tilbageskuende, for med sig har de robotlignende instrumenter fra fremtiden, der kan bruges til at redde verden fra undergang. Eller kan de - og måske endnu vigtigere - skal de?

Hæsblæsende historisk science fiction, der kan læses fra 13 år. 

 

Materialer