17 mål som gør verden et bedre sted at leve

24.02.21
Med de 17 verdensmål kan vi alle være med til at gøre verden et bedre sted at bo og leve. Et lille tiltag fra vores rige del af verden kan gøre en stor forskel i den fattige del af verden.

Jorden bliver varmere, og flere mennesker har brug for mere mad, og der er krig mange stede i verden.
De Forenede Nationer (forkortes FN) er en samling af 193 lande, som samarbejder for verdens fred, for beskyttelse af menneskerettigheder og klimaet.

 I 2015 vedtog FN Verdensmålene 2030. Verdensmålene 2030 består af 17 mål, som skal gøre verden et bedre sted for alle mennesker i hele verden, og de 17 mål skal hjælpe os med at passe godt på vores jord, så vi kan leve sundere og i fred med hinanden.
I bogen Verdensmål 2030 – 17 mål for vores verden kan du læse alt om de 17 mål. 
Et af vedensmålene er at afskaffe fattigdom. Der er nogle menneske, som ikke har råd til mad og tøj eller endda til at betale for deres børns uddannelse. 
Et andet verdensmål er rent vand og sanitet. I mange lande kommer vandet ikke ud af vandhanen, som det gør hos os, i stedet bliver det hentet i søer, floder eller selvgravede brønde. Det vand er ofte fyldt med bakterier, som gør folk bliver syge af diarré, tyfus eller kolera.

Læs bogen og se, hvad du kan gøre for at hjælpe.