Bibliotekstilbud til mellemtrinnet

På denne side kan du finde vores bibliotekstilbud til kommunens 4.-6. klasser. Her er det også muligt at booke sin klasse ind på de forskellige tilbud.

Booktasting (6. klasse)

Til en Booktasting til 6. klasser dækker vi helt fint op, med dækservietter og lys på bordet, og så sætter vi bøger på menuen.

Vi serverer 2-3 retter bøger og smager på litteraturen på en ny måde og træner læsemusklerne rent sanseligt. Vi snakker om, hvordan de går til værks i deres oplevelse af bøgerne, og om læsningen var noget, der faldt i deres smag. Her er den umiddelbare læsning i højsædet, hvor eleverne får lov til at sige hvad de synes uden så mange faglige benspænd.

Varighed: 75 minutter.

Kan afholdes på biblioteket eller på skolen.

Hvis eleverne ønsker at låne bøger med hjem fra biblioteket, skal de være oprettet som brugere.

Litteraturbingo og Sanselæsning (4.-5. klasse) 

Hvad hedder TinTins storbandende kaptajn? Hvilket dyrs sølvblod har helende evner? Og hvorfor er det egentlig kun mormor der kan vinde sidegevinster?

Tag klassen med til litteraturbingo på biblioteket til en hæsblæsende tour de force gennem litteraturhistorien med både sidegevinster og appetizers på de bedste læseoplevelser.

En anderledes booktalk og præsentation af både de helt store litterære helte, og ikke mindst de nye på scenen. Bliv inspireret og giv læselysten et skub.

Vi afslutter timen med en sansefyldt og overraskende højtlæsning.

Hvis eleverne ønsker at låne bøger med hjem efter besøget, skal de være oprettet som brugere.

Varighed: 60-90 minutter.

Litteraturbingo og Sanselæsning kan kun afholdes på biblioteket.

Booktasting og Booktalk (4.-5. klasser)

Kan man dømme en bog på dens forside? Har man smagt nok på en bog efter at have læst 10 sider? Eller skal man have desserten med for at blive helt mæt?

Til vores Booktasting for 4. og 5. klasser prøver vi at gnaske os igennem bøgerne og sætte ord på, hvad der smager godt og hvorfor. Bogmåltidet stiller den værste sult, men den giver også blod på læsetanden og appetit til at smage på mere litteratur - derhjemme og i skolen.    

I smagsoplevelsen inkluderer vi også en Booktalk, hvor vi præsenterer de nyeste og allermest delikate titler på hylden. Vi anbefaler alt det lækre skønlitteratur men prøver gerne at tilrettelægge booktalken efter særligt aktuelle interesser i klassen, hvis der er behov for det.

Varighed: 75 minutter.

Kan afholdes på biblioteket eller på skolen.

Hvis eleverne ønsker at låne bøger med hjem fra biblioteket, skal de være oprettet som brugere.

Ved booking eller spørgsmål kontakt:

Børnebibliotekar Stine på: 7256 5468 eller stip@fredensborg.dk