Samtalesalonen

Den sidste torsdag i hver måned er der samtalesalon på Nivå Bibliotek. Det kræver ingen forudsætninger at deltage, du skal blot have lyst til at lytte og få en rigtig god og berigende snak.

Det er afgørende for os og for samfundet at vi taler sammen, også med fremmede mennesker, og gerne om lidt andre ting end hvor vi bor og hvad vi arbejder med. Det er vigtigt at vi taler om det der gør os forskellige og om de værdier der danner grundlag for vores liv. En samtale, en meningsudveksling er en vigtig del af vores demokratiske fundament, kan være med til at bygge broer og udvide vores horisont.

En samtalesalon træner dig i kunsten at samtale med mennesker, som du måske ikke har mødt før eller måske ikke har så meget til fælles med. Der er på forhånd udvalgt nogle inspirerende, og til tider måske provokerende spørgsmål, der skal åbne op for samtalen og gøre os mere nysgerrig på hinanden.

Emnerne for samtalesalonerne kan være af filosofisk karakter eller tage udgangspunkt i dine minder og erfaringer. F.eks. har vi tidligere talt om Vaner, Frihed, Barndomsminder, Døden, Forskellighed, Musik, Visioner og Naturen.En samtalesalon kan minde meget om en hyggelig stund på en café. Forskellen er blot, at til samtalesalonerne kan man sagtens møde op alene, for værterne sørger for, at du kommer i snak med andre spændende gæster.

Samtalesaloner i foråret 2022

Den sidste torsdag i hver måned på Nivå Bibliotek kl. 10-12 inviterer vi til samtalesalon. Vi glæder os til at samtale med dig. Temaerne er udvalgt i samarbejde med frivillige og entusiatiske borgere.

• Torsdag d. 27. januar, samtalesalon om ENSOMHED
  • Torsdag d. 24. februar, samtalesalon om DRØMME
  • Torsdag d. 31. marts, samtalesalon om TID
  • Torsdag d. 28. april, samtalesalon om DØDEN