Læs om Kaspar Colling Nielsen

Kaspar Colling Nielsen er forfatter, manuskriptforfatter, ekstern lektor på CBS og nu også taleskriver for klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen.

Kaspar Colling Nielsen(KCN) blev født i 1974 og voksede op i indre København. Med en bachelorgrad i filosofi, og en cand.merc.fil. fra Copenhagen Business School, var det ikke helt åbenlyst at det var forfattervejen der var målet. Han havde selv skrevet digte fra en tidlig alder, men det var efter at have læst Søren Ulrik Thomsens digtsamling ”City slang”, at han for alvor fik øjnene op for poesiens styrke. 

KCN debuterede som forfatter i 2010 med bogen ”Mount København”, som straks indbragte ham debutantprisen på Bogforum samme år. Bogen består af 17 fortællinger der alle har et kæmpe menneskeskabt bjerg midt i København som omdrejningspunkt. Det er en utopisk og dystopisk fortælling, hvor mennesker kan optræde i form af skovsøer, katte eller sågar vampyrer. En bog der også i høj grad er en kommentar til naturens påvirkning af os mennesker.

(Teksten fortsætter under billedet)

Det dystopiske går igen i alle KCN´s bøger. I ”Den danske borgerkrig 2018-2024” er det samfundet der kollapser efter finanskrisen, og beskrives af en 475 år gammel rigmand, som er en del af et avanceret stamcelleprogram, der har givet ham evigt liv. Det samme har hans hund Geoff. Hunden har desuden også lært at tale, hvilket giver anledning til en del tænksomme og muntre dialoger mand og hund imellem. 

Den næste bog, romanen ”Det europæiske forår”, er lige dele samfundskritik og sci-fi: Mette Frederiksen er statsminister, der købes kaffe og kage i Lagkagehuset, eliten har forskanset sig på Lolland efter at have fordrevet lokalbefolkningen. Her bor de i deres højt udviklede økolandsbyer. Danmark har købt Mozambique for at huse rebelske danskere med muslimsk baggrund. Noget utopi og andet dog ikke så langt fra virkeligheden.

Kaspar Colling Nielsens sidst udkomne bog ”Dengang dinosaurerne var små” er en blanding af fortællinger, essays og anekdoter. Stadig med et samfundskritisk og vedkommende bid, et dystopisk tvist og et fabelagtigt sprog.