Hyppigt stillede spørgsmål om genåbningen

Fredensborg Bibliotekerne åbner igen den 18. maj efter coronanedlukningen. Her er svar på spørgsmål i den forbindelse.

Se også vores Hyppigt stillede spørgsmål om lukkeperioden.

• Hvor lang tid har jeg til at aflevere mine lån, før jeg får bøde?
    Fristen for at aflevere materialer, som du lånte før coronalukningen, er principielt overskredet, så du må meget gerne aflevere, så snart du kan. Men da du af gode grunde ikke har kunnet aflevere, mens vi havde lukket, har vi givet frit lejde til at aflevere lån, der skulle have været afleveret under lukningen, frem til og med d. 6. juni. I denne periode vil der med andre ord ikke blivet opkrævet bøde.

• Hvorfor sender I hjemkaldelser, når jeg ikke har kunnet aflevere, mens I havde lukket?
    De ting du lånte før coronalukningen har jo overskredet lånetiden, så derfor har systemet automatisk sendt hjemkaldelser ud. Men det betyder ikke, at du kommer til at betale bøde for disse lån. Frit lejde-perioden gælder fortsat, hvis du sørger for at få afleveret eller fornyet inden d. 7 juni.

• Vil I have åbent som normalt?
    Nej, i en periode vil vores åbningstider være ændrede. Der vil i alle afdelinger være åbent med betjening mandag til torsdag kl. 10-13 og igen kl. 16-19, og fredag og lørdag vil der være åbent 10-13. Der vil ikke være nogen selvbetjent åbningstid, så det er kun på de angivne tidspunkter, at man kan benytte biblioteket.

• Hvad kan jeg på biblioteket?
    Dette er kun en delvis åbning med ændrede åbningstider og ændrede muligheder. Det vil kun være muligt at låne, aflevere og finde ting at låne på hylderne. Alt andet ophold vil være i modstrid med vores retningslinjer. Det vil sige, man må ikke sætte sig og læse avis eller snakke, man må ikke lege med børnene i legeområdet, man må ikke bruge de offentlige pc'er eller kopimaskinen, man må ikke sidde og lave lektier, hverken alene eller sammen med andre, og man må i det hele taget ikke bare hænge ud.

• Kan jeg få betjening?
    Ja, hele åbningstiden vil være med betjening, så du er velkommen til at spørge om hjælp til at finde en bog eller andet. Vi vil dog gerne opfordre til, at man selv reserverer bøger hjemmefra og kun kommer, når man har fået besked på, at man kan hente det reserverede. Man må også gerne sende en besked via vores kontaktformular og bede om hjælp, så vi kan gøre så meget som muligt, før du kommer på biblioteket.

> Kontakt os via vores kontaktformular om bestilling af materialer.

• Jeg havde reserverede ting til afhentning, da I lukkede. Kan jeg stadig hente dem?
    Ja, materialer, som stod til afhentning da vi i huj og hast måtte lukke ned i marts, vil stadig stå til afhentning i 7 dage fra d. 18. maj.

• Hvornår kan jeg reservere igen via jeres hjemmeside?
    Det kan du nu, men du vil først kunne hente dine reservationer, når du får besked om det, og tidligst d. 18. maj.

• Kan jeg bruge jeres computere, printere og kopimaskiner?
    Nej, desværre. Det er ikke en del af vores delvise åbning, at man kan benytte computere, printere og kopimaskiner.

• Kan min forening booke et mødelokale?
    Nej, vores mødelokaler kan ikke bookes i denne periode, og det er ikke tilladt at opholde sig i vores mødelokaler.

• Hvad med jeres it-café, lektiecafé, morgensang osv?
    Ingen af vores sædvanlige aktiviteter vil være åbne i denne periode. Biblioteket kan kun bruges til at låne og aflevere bøger og andre materialer.

• Kan jeg blive smittet gennem jeres bøger, når andre har haft lånt dem?
    Ifølge Sundhedsstyrelsen burde der ikke være nogen risiko for at blive smittet med covid-19, når man rører ved en bog, som andre også har rørt ved. Når det er sagt, er det aldrig en dårlig idé at vaske hænder, når man har læst i en biblioteksbog bare for en sikkerheds skyld.

• Jeg er nervøs for at gå ud og vil ikke gå på biblioteket. Hvad gør jeg?
    Vi vil gerne i en periode tilbyde at lave en pose bøger til dig, som du kan få nogen til at afhente, eller som vi på anden vis kan få bragt til dig. Kontakt os hvis du ønsker at høre mere om dette.

> Kontakt os via vores kontaktformular om at få lavet en bogpose.

• Hvornår vender I tilbage til normale tilstande?
    Det ved vi ikke, men foreløbig gælder de nu indførte retningslinjer til og med d. 7. juni.

• Hvad hvis jeg stadig ikke har fået svar på mit spørgsmål?
    Så kan du kontakte os på telefon eller mail. Ring til 72 56 22 00 eller besøg vores kontaktformular.