Hyppigt stillede spørgsmål om genåbningen

Fredensborg Bibliotekerne åbnede igen d. 18. maj efter coronanedlukningen. Her er svar på spørgsmål i den forbindelse.
  • Hvor lang tid har jeg til at aflevere mine lån, før jeg får bøde?
    Fristen for at aflevere materialer uden at vi opkrævede bøde, var d. 6. juni og er altså nu overskredet. Til gengæld er gebyret frem til 15. juni sat til kun 20 kroner for voksne og 10 kroner for børn uanset, hvor lang tid lånene er overskredet. Efter 15. juni vil gebyrerne gradvis vende tilbage til det normale.

> Se de normale gebyrtakster.

• Hvorfor sender I hjemkaldelser og påmindelser, når jeg ikke har kunnet aflevere, mens I havde lukket?
    De ting du lånte før coronalukningen har jo overskredet lånetiden, så derfor har systemet automatisk sendt hjemkaldelser og påmindelser ud. Men frem til og med 6. juni blev der ikke opkrævet bøde, selvom afleveringsdatoen var overskredet.

• Vil I have åbent som normalt?
    Nej, i en periode vil vores åbningstider være ændrede. Fra mandag d. 29. juni har vi næsten normale åbningstider, dog bortset fra, at vi endnu ikke kan have åbent med selvbetjening på Fredensborg Biblioteket og på Humlebæk Bibliotek om aftenen og i weekenderne.

• Hvad kan jeg på biblioteket?
    Dette er kun en delvis åbning. Det vil kun være muligt at låne, aflevere og finde ting at låne på hylderne. Fra den 28. maj vil det også være muligt at benytte offentlige pc'er, printer og kopimaskine til kortvarige opgaver (læs mere om dette længere nede på siden), ligesom man fra denne dag vil kunne sidde ned og læse og studere. I Fredensborg og Nivå kan børn benytte en enkelt legeinstallation. Alt andet ophold vil være i modstrid med vores retningslinjer. Fra mandag d. 22. juni vil vi igen åbne vores avislæsesale. Her skal du blot selv være opmærskom på at spritte bordet af efter dig. Du må desværre stadig ikke tage længerevarende ophold på biblioteket eller blot "hænge ud".

• Kan jeg få betjening?
    Ja, i den betjente åbningstid. Du er velkommen til at spørge om hjælp til at finde en bog eller andet. Vi vil dog gerne opfordre til, at man selv reserverer bøger hjemmefra og kun kommer, når man har fået besked på, at man kan hente det reserverede. Man må også gerne sende en besked via vores kontaktformular og bede om hjælp, så vi kan gøre så meget som muligt, før du kommer på biblioteket.

> Kontakt os via vores kontaktformular om bestilling af materialer.

• Jeg havde reserverede ting til afhentning, da I lukkede. Kan jeg stadig hente dem?
    Det er nu for sent at afhente reserverede materialer, som stod klar da vi lukkede ned. De skal således reserveres igen.

• Hvornår kan jeg reservere igen via jeres hjemmeside?
    Det kan du nu.

• Kan jeg bruge jeres computere, printere og kopimaskiner?
    Ja, fra den 28. maj kan du benytte kopimaskine, printer og pc'er, men kun til kortvarige opgaver og opslag, og man  kan af afstandshensyn ikke få hjælp af personalet til disse ting. Det er også ens eget ansvar at afspritte tastaturer, tryk-displays m.m., da personalet ikke kan gøre dette efter hver brug, men kun nogle få gange i løbet af dagen.

• Kan min forening booke et mødelokale?
    Ja, fra mandag d. 29. juni tilbyder vi nu igen mulighed for at låne vores mødelokaler. Der er dog nye retningslinjer for brugen af lokalerne, som kan ses på siden for mødelokaler.

• Hvad med jeres it-café, lektiecafé, morgensang osv?
    Ingen af vores sædvanlige aktiviteter vil være åbne i denne periode. Biblioteket kan kun bruges til at låne og aflevere bøger og andre materialer.

• Kan jeg blive smittet gennem jeres bøger, når andre har haft lånt dem?
    Ifølge Sundhedsstyrelsen burde der ikke være nogen risiko for at blive smittet med covid-19, når man rører ved en bog, som andre også har rørt ved. Når det er sagt, er det aldrig en dårlig idé at vaske hænder, når man har læst i en biblioteksbog bare for en sikkerheds skyld.

• Jeg er nervøs for at gå ud og vil ikke gå på biblioteket. Hvad gør jeg?
    Vi vil gerne i en periode tilbyde at lave en pose bøger til dig, som du kan få nogen til at afhente, eller som vi på anden vis kan få bragt til dig. Kontakt os hvis du ønsker at høre mere om dette.

> Kontakt os via vores kontaktformular om at få lavet en bogpose.

• Hvornår vender I tilbage til normale tilstande?
    Det ved vi desværre ikke.

• Hvad hvis jeg stadig ikke har fået svar på mit spørgsmål?
    Så kan du kontakte os på telefon eller mail. Ring til 72 56 22 00 eller brug vores kontaktformular.