Arrangement - For voksne

Mathilde Walter Clark: 'Det blinde øje'

Fredensborg Kommunes Kulturudvalg inviterer til en aften med den prisbelønnede forfatter Mathilde Walter Clark i et levende og spændende foredrag med udgangspunkt i bogen ’Det blinde øje’, hvor vi får et helt nyt perspektiv — ikke bare på et stykke Danmarkshistorie vi troede vi kendte, men på os selv.
Tid
18:30 - 20:00
Pris
Alle: 60 kr.
Sted
Egedal Byens Hus, Egedalsvej 2, 2980 Kokkedal
Bibliotek
Kokkedal
Arrangør
Kulturudvalget
Adresse

Holmegårdsvej 101-102
2980 Kokkedal
Danmark

I efteråret 2020 sad Mathilde Walter Clark isoleret i sit hjem og så de nationale minkaflivninger på tv, men billederne stemte ikke overens med den historie, der blev fortalt. Vi hørte om papir - om jura og hjemmel, og om hvis skrivebord noget lå på hvornår. 

Men hvorfor stod vi pludselig i døde dyr til knæene? Hvem var de egentlige ofre? Hvem var de skyldige? Er der overhovedet nogen der går fri? Og hvad sker der med os, når dyrene bliver fortrængt fra vores historier? I det øjeblik man opfatter dyrene som dyr og ikke som ting, ændrer historien sig fundamentalt. 

Som var det en kriminalgåde, følger Mathilde Walter Clark et andet spor end medierne. Sporet fører ud i verden—til gaskamrene i USA, til korruptionsbekæmpelse i Kina, og til opdagelsen af, hvordan man hjemme i Danmark slanker en mink. Undervejs bliver mediedækningen og de historier, vi bliver præsenteret for, taget grundigt ved vingebenet. 

Oplev et levende og spændende foredrag med udgangspunkt i bogen ’Det blinde øje’, hvor vi får helt nyt perspektiv—ikke bare på et stykke Danmarkshistorie vi troede vi kendte, men på os selv.