viden-om-vand
viden-om-vand

Om dette arrangement

Tid
18:45 - 21:00
Pris
Gratis
Målgruppe
For voksne
Viden & fakta

Viden om vand

29.10.19
Vand er ikke bare et simpelt molekyle. Hør om hemmeligheden bag vands mange forunderlige egenskaber, og hvordan vandmolekylerne i samspil med hinanden spiller en vital rolle i biologiske- og klimarelaterede processer på Jorden.

Når vi søger efter liv i universet leder vi efter vand da det er grundlaget for alle de livsformer vi kender – fx udgør vandmolekyler 75 % af vores krop. Selvom vandmolekylets kemiske formel, H2O, er simpel og kendt af næsten alle, så er vand alligevel det mest forunderlige af alle stoffer. Hemmeligheden bag vands mange forunderlige egenskaber – dermed også forståelsen af vandets betydning for liv – ligger ikke i det enkelte vandmolekyle, men i samspillet mellem vandmolekylerne. 

Det er også vands usædvanlige egenskaber der er afgørende for Jordens klima og den måde Solens energi fordeles på Jordkloden. Streamingforedraget introducerer begreber som kemisk binding, energi, varmekapacitet, overfladespænding samt fotoner, og vi får forhåbentlig en større forståelse af hvorfor vand har så stor betydning for os og vores klode.  

Gratis med billet