Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Målgruppe
For voksne
Viden & fakta

Tøjet længe leve!

27.04.23
Dit klædeskab gemmer på en kæmpe ressource i kampen mod klimaforandringerne – tøj! Få inspiration til hvordan du kan få udnyttet tøjet optimalt og samtidig få opgraderet din garderobe.

”Hvordan kan jeg bedst gøre noget, der er til gavn for klimaet? -Og kan jeg også spare penge ved at ændre mine vaner?” De spørgsmål stiller mange sig i denne tid med energi- og klimakrise.

Fredensborg Kommune har fået en ny klimaplan, der som noget nyt sætter fokus på, hvordan ændringer i hverdagen og i de ting, vi køber, kan være til gavn for klimaet. Derfor inviterer Fredensborg Bibliotekerne til en række arrangementer, der giver inspiration til en klimavenlig hverdag:

I foredraget ”Tøjet længe leve!” fortæller blogger og upcyclingekspert Jessica Nilsson fra SySl.dk, om hvordan dit klædeskab gemmer på en kæmpe ressource i kampen mod klimaforandringerne. Nemlig dit tøj.

Masseproduceret tøj er nemlig blevet så billigt og let at købe, at kun de færreste bruger tid på, at sy originale ting og reparere småskader. Det er nemmere og hurtigere at købe nyt. 

Men det er sjovt at lave noget originalt, og en tilfredsstillelse at tage et stykke tøj på, man lige har repareret. Samtidigt sparer man rigtig mange penge og skåner klimaet.

Foredraget er for alle - uanset om du er kreativ eller ej, helt uøvet med nål og tråd, eller bare elsker at kreere og sy.

Du får håndgribelige værktøjer til, hvordan dit yndlingstøj kan leve så længe som muligt i dit klædeskab - samt idéer til, hvordan tøjet kan forvandles til nye ting, og leve endnu længere.

Fredensborg Kommune vil gerne bakke op om klimafællesskaber og grønne projekter. Lad os derfor meget gerne høre dine gode klimaideer, når vi ses til arrangementerne.

Du kan læse mere om Fredensborg Kommunes klimaplan på www.fredensborg.dk/klimaplan.