Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
50/40
Målgruppe
For alle
Viden & fakta

Sæt ord på smagen

09.12.21
Som en del af vores "Smag på litteraturen"-arrangementer åbner vi dørene til en aften på biblioteket med supersmageren Lisbeth Ankersen. Hun vil gøre os klogere på, hvordan vi kan gøre den grønne omstilling mere velsmagende.

Hvad er smag og hvordan kan vi beskrive den? Hvordan kan evnen til at sætte ord på smagen give os større smagsoplevelser – og gøre det lettere for os at dele oplevelserne med hinanden? 

De spørgsmål er udgangspunktet i Lisbeth Ankersens foredrag. For hvordan kan viden om smag gøre den grønne omstilling lettere og mere velsmagende? Med enkelte litterære referencer vil vi se på, hvordan vores madkultur forandres. Undervejs vil vi smage med og undersøge hvorfor – og hvordan – grøntsager taler til alle vores sanser. Vi vil se på hvilke grøntsager, der kan give umami og mæthed, og hvordan vi kan klæde grøntsagerne på til at spille den nye hovedrolle i måltidet.

Lisbeth Ankersen er kemiker, supersmager og professionel ”smagsnørd”. Hun er uddannet Cand. scient i kemi fra Århus Universitet i 1994 og i 2010 etablerede hun InnovaConsult. Her hjælper hun firmaer og producenter med smagsbeskrivelser af fødevarer til brug i produktudvikling, kvalitetssikring og markedsføring. 

Foredraget er et samarbejde med KulturStationen og er en del af arrangementsrækken "Smag på litteraturen", hvor vi går på opdagelse i maden i litteraturen og får pirret vores smagssanser. 

"Smag på litteraturen" er støttet af Fredensborg Kommunes Kulturudvalg. 

NB: Vi sørger for at der er god afstand mellem siddepladserne og overholder selvfølgelig gældende Covid-19 restriktioner. 

Billetpris: 50 kr. + gebyr. 

Medlemmer af Biblioteksklubben og af KulturStationen: 40 kr. + gebyr.