Viden & fakta

Fra græsplæne til grøntsagsmark – en bæredygtig baghave

29.03.23
Mange længes efter et liv i pagt med naturen… Med udgangspunkt i sin bog ”Fra græsplæne til grøntsagsmark” fortæller Lene Skrumsager Møller om at dyrke jorden bæredygtigt og om at invitere den vilde natur ind i sin have.

”Hvordan kan jeg bedst gøre noget, der er til gavn for klimaet? -Og kan jeg også spare penge ved at ændre mine vaner?” De spørgsmål stiller mange sig i denne tid med energi- og klimakrise.

Fredensborg Kommune har fået en ny klimaplan, der som noget nyt sætter fokus på, hvordan ændringer i hverdagen og i de ting, vi køber, kan være til gavn for klimaet. Derfor inviterer Fredensborg Bibliotekerne til en række arrangementer, der giver inspiration til en klimavenlig hverdag:

I Lene Skrumsagers foredrag ”Fra græsplæne til grøntsagsmark” fortæller Lene om, hvordan hun og familien har de forvandlet græsplænen i parcelhushaven til en frodig oase, hvor de dyrker deres jord klima- og miljøvenligt og med plads til høj biodiversitet.

Essensen i transformationen har været at komme tilbage til naturen og dermed sig selv – at skabe et familieliv som er mere i pagt med naturen - at gøre kærlighedens gerninger og forsøge at tage et ansvar for klima- miljø- og biodiversitetskrisen på sin egen plet på planeten - at komme i sync m. universets og jordens rytmer - at vække sit slumrende naturmenneske og få genskabt jordforbindelse ude under den åbne himmel - at gå i naturens skole som en kilde til ‘dannelse’ i en tid med meget støj – og ikke mindst at sanse, at glædes ved og hylde at vi bor på en gavmild paradisisk planet.

Havens forandring bærer et glædesbudskab om at søge lyset, at gøre vores jord frugtbar, at vi kan forædle alt som er i vores hænder, at vi kan genskabe en kærlig jordforbindelse og være vidne til at naturen er guddommelig lige udenfor vores dør.

Fredensborg Kommune vil gerne bakke op om klimafællesskaber og grønne projekter. Lad os derfor meget gerne høre dine gode klimaideer, når vi ses til arrangementerne.

Du kan læse mere om Fredensborg Kommunes klimaplan på www.fredensborg.dk/klimaplan.