Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
60 kr.
Målgruppe
For voksne
Viden & fakta

Forfatterforedrag med Tom Buk-Swienty

06.03.23
Oplev Tom Buk-Swienty fortælle om sin nyeste bog, ”Safari fra helvede”. Bestsellerforfatteren og historikeren Buk-Swienty tager dig med på en hæsblæsende rejse fra Sønderjylland til Tysk Østafrika under 1. verdenskrig. Kom og bliv klogere på krig og kolonialisme og på de menneskeskæbner, der blev fanget i det – og hør en af Danmarks bedste historiefortællere tage os med ind i forfatterskabets maskinrum.

Tom Buk-Swienty fortæller som få om fortiden. Om storpolitik og verdenskrig og om hjemve, eventyr og menneskeliv. Ikke mindst i nyeste bog fra forfatterens hånd, ”Safari fra helvede”.

Mange vil kende den prisvindende forfatter for ”Slagtebænk Dybbøl” og ”Dommedag Als” om krigen i 1864, eller for bøgerne om Dinesen-familien. Også ”Safari fra helvede” tager udgangspunkt i krigens konsekvenser og i det sønderjyske område.

Her møder vi en flok sønderjyder i tysk krigstjeneste, der under 1. verdenskrig blev sendt på en vild undercover-mission til Tysk Østafrika. Forfulgt af fjender, tropesygdomme, uvejr og hjemve forvilder de unge mænd sig dybere og dybere ind i en verden i krig og kolonialisme.

Materialer