Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:30
Pris
60 kr.
Viden & fakta

Anne Kirstine Hermann: Imperiets børn

26.09.23
Antropolog og forfatter Anne Kirstine Hermann fortæller den dramatiske og opsigtsvækkende historie om et af de mørkeste kapitler i dansk kolonihistorie.

I bogen Imperiets børn går antropolog og ph.d. Anne Kirstine Hermann tæt på, hvad der skete, da politikere og embedsmænd besluttede at fordanske Grønland og gøre øen til en dansk landsdel. Det skete bl.a. ved at skjule sandheden om FN's retningslinjer for grønlænderne, ved at gå imod danske topjuristers klare anbefalinger og ved at skabe en række reformer, der skulle gøre grønlænderne mere danske. Det skete bl.a. ved at skjule sandheden om FNs retningslinjer for grønlænderne, ved at gå imod danske topjuristers klare anbefalinger og ved at skabe en række reformer, der skulle gøre grønlænderne mere danske.

Fortællingen Imperiets børn er blevet til efter omfattende research i Rigsarkivet og Folketingets bibliotek i København, i FNs arkiver i New York samt rejser i Grønland. Bogen indeholder derfor også øjenvidneberetninger fra grønlændere, der oplevede danskernes insisteren på at gøre de arktiske folk danske.

Arrangeret i samarbejde med Foreningen NORDEN med støtte fra Fredensborg Kommunes Kulturudvalg.

Materialer