Om dette arrangement

Tid
19:30 - 21:15
Pris
60 kr.
Egedal Byens Hus
Egedalsvej 2
2980 Kokkedal
Målgruppe
For voksne
Litteratur, musik, film...

Vinterland møder virkeligheden

11.05.23
Kulturudvalget inviterer til en helt særlige true crime-aften. Den 11. maj kommer journalister og forfattere Kim Faber og Janni Pedersen og tidligere drabschef Jens Møller Jensen til Egedal Byens Hus og holder foredrag om virkelighedens og romanernes krimiverden.

Vinterland og virkeligheden Da journalistparret Janni Pedersen og Kim Faber researchede til deres debutkrimi, bestselleren ’Vinterland’, var Jens Møller Jensen den første ekspert, de interviewede. Og samarbejdet mellem de tre er forsat under tilblivelsen af ’Vinterland’s efterfølgere, ’Satans sommer’, ‘Kvæler’ og ’Skyggeriget’.

Trioen sætter fokus på mødet mellem fiktionens og virkelighedens verden. Er en krimi som Vinterland fuldstændig præcis i sin beskrivelse af politiarbejdet? Er der grænser for, hvad Jens Møller Jensen kan og vil bidrage med? Og er der sager fra virkeligheden, som forfatterne aldrig kunne drømme om at inddrage i en roman? Kunne man for eksempel forestille sig, at Faber & Pedersen skrev en krimi med udgangspunkt i ubåds-sagen? Og hvilke overvejelser gør Jens Møller Jensen sig, når han er konsulent på tv- og filmprojekter om netop ubåds-sagen og angrebet på Krudttønden og synagogen?

De tre foredragsholdere fortæller om deres møder med forbryderne bag nogle af Danmarkshistoriens groveste drabssager og taler om, hvorvidt ondskaben er noget, der er iboende i alle mennesker, og som kan udløses af særlige sociale og følelsesmæssige omstændigheder? Eller om nogle mennesker bare er født som særligt onde?