© Fotograf: Daniel Hjort
Foto: Caroline Albertine Minor. Fotograf: Daniel Hjort

Om dette arrangement

Tid
17:00 - 18:00
Pris
100 kr.
Gammel Strandvej 2
2990 Nivå
Lokalitet
Nivaagaards Malerisamling
Målgruppe
For alle
Køb billet(ter)
Litteratur, musik, film...

Talk: Caroline Albertine Minor og 'Nivå Bugt Strandenge' på Nivaagaards Malerisamling

16.05.24
Oplev forfatter Caroline Albertine Minor i en samtale med litteraturformidler ved Fredensborg Bibliotekerne, Christine Fur Fischer.

’Nivå Bugt Strandenge’ er den generelle betegnelse for den lavvandede Nivå Bugt og de smalle strandenge, der strækker sig langs Gammel Strandvej og mellem Malerisamlingen mod Øresund. Om rådet har været fredet siden 1950 og her har vadefugle og andre vandfugle mulighed for at raste og fouragere.

’Nivå Bugt Strandenge’ er også titlen på forfatter Caroline Albertine Minors nye digtsamling, som udkommer i april 2024.

En digtsamling om kærlighed og forelskelser – de lykkelige og de ulykkelige og dem midt imellem. Om hverdagens pletter af eufori, begærets forvandlende kraft, længslen efter at helliggøre og beskytte sine nærmeste – og sorgen over, at det alt for sjældent lykkes. Om besværet ved og fryden over at være en menneskekrop blandt menneskekroppe.

 

Billetpris: 100 kr.
Billet til arrangementet inkluderer entré til museet. 

 

Arrangementet er et samarbejde mellem Fredensborg Bibliotekerne og Nivaagaards Malerisamling. 

Støttet af Statens Kunstfond.

Om forfatteren:

Caroline Albertine Minor er uddannet fra Forfatterskolen og debuterede med romanen ’Pura Vida’ i 2013.

I 2017 udkom novellesamlingen ’Velsignelser’, der blev hendes store gennembrud. Bogen blev tildelt Michael Strunge-prisen, P.O. Enquists pris og Danske Skønlitterære Forfatteres pris Den svære Toer og en præmiering fra Statens Kunstfond.

Med bogen blev forfatteren også nomineret til Montanas Litteraturpris, Weekendavisens Litteraturpris, Politikens Litteraturpris, Læsernes Bogpris og Nordisk Råds litteraturpris.

I 2020 udkom Caroline Albertine Minors tredje bog, ’Hummerens skjold’. Romanen fik en flot modtagelse af den danske kritikerskare og i efteråret 2021 modtog Caroline Albertine Minor F.P. Jacs Mindelegat.