Foto: Albert Sanvig Madsen og Sara Galbiati

Litteratur, musik, film...

Forfattersamtale: Theis Ørntoft og Asta Olivia Nordenhof

21.02.24
OBS. Pga. sygdom og afbud fra Asta Olivia Nordenhof gennemføres arrangementet som en samtale mellem Theis Ørntoft og litteraturformidler Christine Fur Fischer.

Kulturudvalget inviterer til en samtale mellem de to aktuelle og originale forfattere Theis Ørntoft og Asta Olivia Nordenhof om deres seneste romaner, om skriveproces, klimaet og krisesamfundet. Litteraturformidler Christine Fur Fischer modererer samtalen.

I 2023 udkom Asta Olivia Nordenhofs "Djævlebogen" og Theis Ørntofts "Jordisk". Begge romaner er store og ambitiøse på hver deres måde. "Djævlebogen" som anden bog i en planlagt romanføljeton med mordbranden på Scandinavian Star som omdrejningspunkt. "Jordisk" med sine 599 siders slægtsroman om en familie i tre generationer, hvor hver enkelt familiemedlems individuelle liv foldes ud sammen med deres indbyrdes forbundethed på tværs af generationer. Samtalen kommer også til at handle om skriveproces, klimakrise, og litteratur som samfundskritik.

Asta Olivia Nordenhof

Asta Olivia Nordenhofs nye roman "Djævlebogen" er en erotisk gyser og et storslået litterært projekt om penge, vold og kærlighed. For første roman i Scandinavia Star-føljetonen, "Penge på lommen", modtog Nordenhof i 2020 European Union Prize for Literature, Per Olov Enquist Prisen og Kritikerprisen, ligesom romanen blev nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris.

Theis Ørntoft

Theis Ørntoft er blevet udråbt til en af sin generations vigtige stemmer, og temaer som klimakrise og menneskets manglende forbindelse til naturen og hinanden er centrale temaer i forfatterskabet. Således også i "Jordisk", der følger tre generationer fra 1967-2036. Det kronologiske udgangspunkt er bankmanden Ernst og derfra forgrener fortællingen sig med datteren Alice og hendes kæreste Nick, deres fælles børn og Nicks datter fra et senere forhold.