Foto: Lea Meilandt

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Målgruppe
For voksne
Litteratur, musik, film...

Forfattersamtale med Charlotte Weitze

25.04.23
Kom og hør den prisvindende og anmelderroste forfatter Charlotte Weitze fortælle om naturen i litteraturen, og hvordan litteratur spiller en rolle i klima- og økokrisen.

Prisvindende og anmelderroste Charlotte Weitze skriver eventyrligt om klimaet, naturen og menneskets forhold til den. Nu besøger hun Nivå Bibliotek til en samtale om naturen i litteraturen og om litteraturens rolle i klimakamp og økokrise.

Menneskets forhold til klima og natur går som en grøn tråd gennem Weitzes forfatterskab. Hun sætter det til debat og refleksion i bl.a. romanerne ”Den afskyelige” og ”Rosarium”, der i 2022 var nomineret til DRs Romanpris. Senest har hun udgivet essaybogen ”Klimaet og kunstneren” – en dybt personlig fortælling om klimakamp og klimaangst, håb og afmagt og om kunstens rolle i den grønne omstilling.

Samtalen faciliteres af en litteraturformidler fra Fredensborg Bibliotekerne. Den afholdes i samarbejde med Sammen om Verdensmålene og Fredensborg Bibliotekernes grønne læsefællesskab, Grøn Fælleslæsning.