Foto: Vinder af Børnevalg 2019
Foto: Vinder af Børnevalg 2019

Om dette arrangement

Tid
12:00
Pris
Gratis
Målgruppe
For børn
Børn & forældre

Børnevalg 2021

28.10.21
Så starter børnevalget på Fredensborg Bibliotekerne. Se de forskellige valgplakater og vælg din favorit kandidat.

Voksne, og i særdeleshed politikere, taler rigtig meget om børn og om forhold, der har betydning for børn. Men ofte bliver børnene ikke selv spurgt, og danske børn og unge engagerer sig generelt ikke særlig meget i den offentlige debat. I ugerne op til de voksnes kommunalvalg den 16. november 2021 afholder de danske folkebiblioteker derfor atter Børnevalg, hvor børnene selv kan gå til valg på børnebiblioteket og vælge deres favoritkandidat fra kendte og populære børnebøger.

Ved Børnevalget i 2017 vandt Villads fra Valby en overbevisende sejr med hele 4.260 personlige stemmer og på valgsproget om ”Ja til slik”. 
I 2019 blev Clara fra Vildheks vinder af Børnevalget med det meget klimabevidste valgslogan ”Ja til at passe på naturen”.
Det bliver som altid spændende, at finde ud af hvilke kandidater man kan sætte sin stemme på og ikke mindst hvem der løber med den endelige sejr…. 
 

De danske folkebiblioteker står bag Børnevalget, som er et skridt på vejen til børnenes demokratiske dannelse, ved at give dem en smag af, hvad demokrati og afstemninger går ud på.